Så skal vi lave æbletærte

Hjemmelavet æbletærte

Denne uges madopskrift består selvfølgelig af masser af æbler fra min have som jeg har opbevaret i en flamingo kasse i mit skur samt rester af marcipan fra julen.
Denne opskrift har fulgt mig i mange år og smager fantastisk.
Du skal bruge:
Her skal bruges en tærteform med udtagelig bund på 23- 26 cm i diameter samt en til to ruller færdig- lavet mørdej.
Fyld:
90 g smuldret marcipan
110 g blødt smør
1/2 teskefuld kanel
100 g sukker
1 stort æg
3 store syrlige æble i tynde både
Sådan laver du æbletærte:
Tænd ovnen på 180 grader. Rul mørdejen ud på et mel-drysset bord og læg mørdejen over i formen. Tryk forsigtigt siderne ind, og fjern overskydende dej.
Prik med en gaffel i bund og sider, og bag den i cirka 8 minutter, til den er let gylden i farven. Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt ned.
Fyld:
Pisk marcipan med smør, sukker og æg, til cremen er luftig. Fordel cremen ud over den for-bagte bund, og læg æblebådene ovenpå. Den rest af mørdej du har til overs laver du cirka 10 strimler på 2 cm og så længden passer med din form.
Lav et mønster som du kan se på billedet eller hvad du ønsker, det hele smager godt!

Du kan pensle kagen med et pisket æg og bag den færdig i i cirka 25 minutter, men hold et godt øje med den.
Du kan servere den med cremefraiche eller flødeskum, det hele smager fantastisk!
Jeg lavede dette billede og kage for et stykke tid siden, men jeg har ikke haft tid til at dele med jer.
Jeg elsker bare når huset bliver fyldt med duften af kage og denne er vidunderlig.
Ønsker jer den skønneste lørdag, vi skal fejre min datter Mathildes fødselsdag igen morgen. Hun vil lave frugtsalat og vi skal bage boller Det et er den lækreste frugtsalat fyldt med creme og friske frugter og hvis jeg kan tage et godt billede af massen så får I selvfølgelig også denne opskrift.
Xxx Kat

 

Kathrine Puck

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS